A Korál megalapításának ötlete már 1974 nyarán felmerült, amikor a KITT-Egylet feloszlása után Koncz Zsuzsa állandó kísérőzenekart keresett.

Az első formáció jól ismert zenészekből állt: Brunner Győző (dob), Makrai Pál (szólógitár), Kozma András (basszusgitár), Balázs Ferenc (billentyűs hangszerek).

A Korál nem csak kísérőzenekarként vált ismertté, mivel, 1974 októberében a 144 nóta című TV-műsorban  “ Ha kedvem tartja” című saját daluk is elhangzott.

1975-ben a Hazafelé című számmal felkerültek a sikerlistákra, de az alkotói együttműködés ezután megszakadt és az együttes is feloszlott.

Az 1977. augusztus 20-án rendezett Piramis – Taurus – Tűzkerék koncert sikere adta az újabb ötletet, hogy a Taurus örökségét felvállaló Balázs Ferenc önállóan alapítson zenekart és a kemény rockzene iránt feltámadó igényt, a Taurus-nosztalgiát, valamint saját, közel évtizedes zenészmúltjának hírnevét kihasználva próbáljon meg betörni az élvonalba.

Az új Korál 1978. május 1-én mutatkozott be a Budai Ifjúsági Park hétezer nézője előtt, amelynek vezetője, billentyűs játékosa, szerzője és énekese Balázs Ferenc, a Neoton és a Taurus egykori muzsikusa. Társai: Fischer László (gitár), Scholler Zsolt (basszusgitár), Pados István (dob).

Az egyéni Korál hangzás 1979 elejére alakult ki, amikor Balázs Fecó zeneszerzői képessége, egyénisége új, a magyar rockban egyedi “fazont” adott az együttesnek. Fecó lírai alkatából adódóan, a keményebb hangzást jól ellensúlyozzák a romantikus hangulatok. Felléptek Bulgáriában, az egykori Szovjetunióban, Jugoszláviában, Svájcban, Kubában.

1979-ben a doboknál helycsere történt, Papp Tamás került a csapatba, majd 1980-ban  Dorozsmai Péter kerül a dobok mögé. 

Az 1981-es táncdalfesztiválon a ”Homok a szélben” című dalukkal óriási sikert arattak. 

1983-ban Scholler Zsoltot, Fekete Tibor “Samu” váltja a basszusgitárnál.

1986-ban a Korál felhagyott az aktív koncertezéssel de Fecóval több stúdiólemezt is készítettek.

1997-ben ismét összeálltak és koncertet adtak a Kisstadionban, amelyért később megkapták “Az év koncertje” eMeRTon-díjat.

2000-ben, a Kisstadionban 12 ezer ember előtt megismételték a nagy sikerű ’97-es nosztalgia-koncertet.

2006. augusztus 25-én lemezbemutató-koncertet adtak a már “kultikussá” vált Kisstadionban, ahol bemutatták, az ugyanezen a napon megjelent “Ne állj meg soha” legújabb albumukat.

2018. május- 5-én “Amikor vége az utolsó dalnak” is címmel 40. születésnapi koncertet adott a Budapest Sportarénában Balázs Fecó, Dorozsmai Péter, Fischer László és Fekete Tibor ’Samu’, azaz a Korál. A zenekar sodró lendületű koncerten bizonyította a rá jellemző kemény, rockos hangzás és a lírai tartalmú dalok egyedi elegyével, hogy „a varázslat még nem foszlott szét”.